20

jul

Vacature ervaren onderzoeker en adviseur (onderzoeksleider)

BING – wie zijn wij?

BING is een bureau dat onderzoek verricht en training en advies verzorgt rondom integriteit en omgangsvormen. Wij voeren opdrachten uit voor zowel (semi-)overheidsorganisaties als private organisaties. De focus lag van oudsher op de lokale overheid, maar in de laatste jaren is het aandeel opdrachtgevers in de private (bedrijven) en semi-publieke (zorg, onderwijs en woningcorporaties) sector sterk gestegen. Onze dienstverlening bestaat voor een groot deel uit het verrichten van onderzoeken naar mogelijke integriteitsschendingen (belangenverstrengeling, fraude, diefstal, etc.), onderzoeken naar ongewenste omgangsvormen ((seksuele) intimidatie, discriminatie, pesten), incident- en calamiteitenonderzoek en cultuuronderzoeken. Naast deze repressieve diensten ondersteunen wij onze opdrachtgevers ook op het gebied van preventie door onder andere advies over integriteitsbeleid en beleid gericht op een sociaal veilige werkomgeving inclusief beheersingsmaatregelen om risico’s te kunnen verkleinen. Tevens verzorgen wij trainingen en workshops op maat op het gebied van integriteit en omgangsvormen. BING wil zijn opdrachtgevers faciliteren en ondersteunen bij het bevorderen en borgen van de integriteit van de organisatie en wil bijdragen aan het borgen van een sociaal veilig werkklimaat.

Het kernteam van BING bestaat uit circa tien – voor het merendeel – academisch geschoolde medewerkers. Daarnaast werken wij met een ruime groep van zelfstandige trainers, onderzoekers en adviseurs die naar behoefte voor de verschillende opdrachten worden ingezet.

Kom jij ons versterken?

Ter versterking van ons kernteam zoeken wij een gedreven, ondernemende onderzoeker/adviseur die graag op zoek gaat naar feiten en de wereld achter de feiten. Beschik jij over een brede onderzoekservaring, ben jij altijd nieuwsgiering naar hoe de spreekwoordelijke vork in de steel steekt en heb jij oog voor detail? Dan zijn wij in jou geïnteresseerd!

Wij zijn op zoek naar een onderzoeker/adviseur met academisch werk- en denkniveau met ten minste vijf jaren relevante werkervaring die geïnteresseerd is in het werken aan integriteit en een sociaal veilig werkklimaat. Een bestuurskundige of juridische achtergrond is een pre. Wij werken op projectbasis voor onze opdrachtgevers. Je vindt het leuk om meerdere (kortdurende) projecten te doen en hebt ervaring met het werken op projectbasis. Ervaring binnen het bedrijfsleven (bijvoorbeeld consultancybureaus) is een pre.

Het werk brengt je in contact met een grote verscheidenheid aan organisaties, zoals gemeenten, provincies, zorginstellingen, woningcorporaties en een grote diversiteit aan bedrijven. Met een leidende rol in een onderzoeks- of adviesopdracht, heb je de ene keer overleg met een burgemeester, gemeentesecretaris of HR-adviseur en de andere keer met een directeur, bestuurder of raad van toezicht bij een zorginstelling of een bedrijf. Je beschikt daarom over uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk. Strategisch kunnen denken en duidelijk en helder kunnen communiceren met onze opdrachtgevers (afspraken maken, verwachtingsmanagement) is een kernkwaliteit, evenals het helder kunnen schrijven. Je bent goed in staat de klantvraag te doorzien, je bent flexibel als persoon en qua agenda en bereid om opdrachten door het hele land uit te voeren. Ook kun je meerdere projecten tegelijkertijd behandelen.

 

Het houden van interviews, het onderzoeken van dossiers, het voeren van overleg en het opstellen van rapportages zijn veel voorkomende onderzoekswerkzaamheden in onze onderzoeken. Elk onderzoek wordt uitgevoerd door een team van meestal twee à drie collega’s. In het begin zul je meedraaien binnen de onderzoeken samen met een onderzoeksleider en na het maken van de nodige vlieguren zul je zelf aan de slag gaan als onderzoekersleider samen met andere onderzoekers. Voor het uitvoeren van de onderzoeken beschik je over uitstekende analytische vaardigheden: je scheidt hoofd- en bijzaken, legt verbanden en dringt snel door tot de kern. Je bent goed in staat je oordelen uit te stellen, goed te luisteren en door te vragen en belangen af te wegen. Naast het uitvoeren en leiden van integriteitsonderzoeken, lever je ook een bijdrage aan integriteitsadvisering en de workshops.

Met jouw persoonlijke groei, draag je bij aan de verdere groei van BING. Net als jouw collega’s wil je je blijven ontwikkelen, doorgroeien in je rol en verantwoordelijkheden, door nieuwe ervaringen op te doen en nieuwe (soorten) organisaties te leren kennen en door te werken aan product- en dienstontwikkeling. Je hebt een krachtige persoonlijkheid, kunt goed samenwerken, bent een gelijkwaardige en overtuigende gesprekspartner en een gezellige collega. Je toont initiatief, draagt oplossingsrichtingen aan, bent commercieel- en adviesvaardig en je weet bij voorkeur hoe gemeentelijke en andere overheden functioneren.

Wat bieden wij jou?

BING is een toonaangevend onderzoeks- en adviesbureau op het gebied van integriteit en omgangsvormen. Wij bieden een dynamische werkomgeving waarbij je de gelegenheid krijgt om verschillende werkzaamheden te verrichten voor zeer interessante en diverse opdrachtgevers. Je kunt je eigen tijd indelen en krijgt veel eigen verantwoordelijkheid. Je komt in een gezellig team terecht met enthousiaste en leergierige collega’s in een onlangs volledig gerenoveerd kantoor in Amersfoort. Wij bieden een marktconforme beloning en je ontvangt een laptop, telefoon en leaseauto. Afwisselend thuis en op kantoor werken is bij ons eerder regel dan uitzondering en daarnaast ben je uiteraard aanwezig bij onze klanten op locatie. Geen enkele week is hetzelfde. Dus ben je op zoek naar een afwisselende baan, dan ben je bij ons aan het goede adres. Creatief ondernemerschap wordt zeer gewaardeerd en gestimuleerd om ons bedrijf verder te laten groeien.

Interesse?

Wil je bij ons komen werken, stuur dan je motivatiebrief en je cv naar info@bureauintegriteit.nl. Mocht je vragen hebben over onze vacature dan kun je contact opnemen met BING via 033-2474300.

Top